I århundraden har upplevelsen av att dela en öl fört människor och kulturer samman. Även idag, i vår hyperuppkopplade värld, är denna enkla sak fortfarande lika meningsfull som den har varit i generationer.

 

Vi är Anheuser-Busch InBev.

Hängivna till att driva hållbar tillväxt som leder till bättre levnadsvillkor för fler människor runt om i världen. Detta gör vi genom våra produkter och genom upplevelser som för människor samman, genom vårt engagemang för att brygga den bästa ölen med de bästa ingredienserna och genom vårt åtagande för att hjälpa jordbrukare, återförsäljare och samhällen att växa.

 

Vi bygger ett företag som ska hålla, inte bara i nästa decennium utan i 100 år till. Genom våra varumärken och våra investeringar i samhället kommer vi fortsätta föra människor samman. På så vis är vi en sammanflätad del av människors liv i generationer framöver. 

 

 

Vi är bryggare

Vår bryggartradition sträcker sig mer än 600 år bak i tiden, över kontinenter och över generationer. Från Den Hoorn bryggeriet i Leuven (Belgien), till det ikoniska Anheuser-Busch i St. Louis (USA), från Castle i Johannesburg (Sydafrika), till Bohemia i Petropolis (Brasilien). Vårt geografiska fotavtryck för människor samman.

 

Vi är hängivna till att brygga den bästa ölen med de bästa, naturliga ingredienserna och till att skapa upplevelser som för människor samman. Genom vår storlek och vår egen försörjningskedja kan vi säkerställa att vi alltid håller högsta kvalitet samtidigt som vi hjälper jordbrukare, återförsäljare, entreprenörer och samhällen att växa.

 

 

 

Vi är varumärkesbyggare

Vi bygger storslagna varumärken som håller över tid. Vi är stolta över att ha en bred portfölj av globala, trans-nationella och lokala varumärken. Våra varumärken är grunden för att vår verksamhet och hörnstenen i relationen till konsumenterna.

 

Våra globala varumärken:

 

 

 

Vårt avtryck

• Vi har runt 200 000 medarbetare i över 50 länder
• Vi har över 500 ölmärken
• Våra öl säljs i över 150 länder
• Vi äger 7 av världens 10 mest värdefulla öl-varumärken*

 

*2017 BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands

 

Vi är värdeskapare

Vi är alltid på utkik efter nya möjligheter och vägar till förbättring. Vi är hängivna till att få vår verksamhet att växa, stärka våra varumärken, öka aktieägarvärdet och till att få samhällen att frodas. Att leverera konsekvent ökande värden på sista raden är vår högsta prioritet. Strikt disciplin håller oss på kurs och vår företagskultur driver oss framåt.

 

Våra mål är tydliga: Stärka våra globala varumärken; skapa mer engagemang runt öl genom våra special- och premium-varumärken; lyfta anseendet och relevansen för vårt kärnsortiment; och att förbättra konsumenternas upplevelse genom att erbjuda ett större urval, inklusive alkoholfria alternativ och alternativ med låg alkoholhalt.

 

Våra fyra kommersiella prioriteringar:
• Stärka våra globala varumärken

• Förfina ölen som en premiumprodukt

• Lyfta relevansen för vårt kärnsortiment

• Utveckla nära-öl-produktutbudet

 

 

Vi strävar efter en bättre värld

Vi strävar efter att göra världen till en bättre plats genom att koppla vår storlek, våra resurser och vår energi till behoven i våra samhällen.

 

En växande värld
Vi vill ha en växande värld där alla har möjlighet att förbättra sina levnadsvillkor.

 

En renare värld
Vi vill ha en renare värld där naturresurser är tillgängliga och ofarliga för alla.

 

En hälsosammare värld
Vi vill ha en hälsosammare värld där alla upplevelser kopplade till öl är positiva upplevelser.

 

 

Vårt arv

 

1366
Vår bryggartradition sträcker sig mer än 600 år bak i tiden
till Den Hoorn-bryggeriet i Leuven, Belgien – hem till Stella Artois

 

1876
Adolphus Busch skapar en lager i amerikansk stil kallad Budweiser

 

1895
South African Breweries bildas med huvudverksamhet i Castle, Johannesburg

 

1925
Corona Extra bryggs i Cervecería Modelo i Mexico City

 

2004
Interbrew och Ambev slås ihop, vilket resulterar i skapandet av InBev

 

2008
Anheuser-Busch och InBev slås ihop för att bli Anheuser-Busch InBev

 

2013
AB InBev slås ihop med Grupo Modelo

 

2016
AB InBev and SABMiller slås ihop