Integritetspolicy för webbplats

1. Inledning
Bästa besökare,
Tack för att du besöker vår webbplats. I det här dokumentet får du ingående information om vad vi gör med dina personuppgifter för att säkerställa att du känner dig trygg och säker när du besöker vår webbplats. Syftet med denna integritetspolicy är att informera dig om hur vi samlar in, använder och överför dina personuppgifter.

 

2. Företagsfakta
AB InBev Sweden
Holländargatan 17
111 60 Stockholm
Sweden

SE 559145-6248
[email protected]

 

3. Användning av personuppgifter
När du besöker vår webbplats samlar vi in dina personuppgifter på tre sätt:

  • genom registrering på vår webbplats och när vi begär uppgifter från dig för att gå in på vissa sidor på webbplatsen eller om du anmäler dig till tävlingar eller utlottningar
  • via cookies (för mer information om cookies, se nedan)
  • genom implementering av ny teknik som spårningspixlar och liknande funktioner som hjälper oss att förbättra din upplevelse på webbplatsen genom att anpassa vårt innehåll till ditt intresse, beroende på din online-aktivitet (t.ex. de webbplatser och sidor du har besökt). Den här tekniken kommer inte att vara i funktion om du inte har samtyckt till det.

Vi kan be dig om ditt namn, ålder, gatuadress, stad, postnummer, mobilnummer, e-postadress, kommentarer, förslag eller annan information som rör vår webbplats, våra produkter eller tjänster eller företaget. Dessutom kan andra specifika typer av uppgifter begäras i samband med tävlingar, utlottningar, andra kampanjerbjudanden eller andra marknadsföringsinsatser. Våra ändamål med att samla in personuppgifter är att:

  • använda dem inom AB InBev i vårt fortsatta arbete med att vara det bästa ölföretaget i en bättre värld (den här användningen gäller endast med avseende på dina kommentarer eller förslag)
  • kontakta dig för att meddela dig att du har vunnit en tävling eller utlottning
  • skicka information om du vunnit eller för att bekräfta din anmälan till framtida tävlingar eller evenemang
  • eller skicka aktuella utskick eller annan marknadsföringsinformation om [VARUMÄRKE] och våra företag som vi tror att du skulle vara intresserad av via e-post/post/sms (ENDAST om du uttryckligen har gett oss tillstånd att göra det.)

AB InBev och dess ombud kommer endast att lagra dina personuppgifter så länge som är nödvändigt för att uppfylla de ändamål som beskrivs ovan eller som lagen kräver.

Du kan när som helst avregistrera dig från att ta emot marknadsföringsinformation från oss, genom att helt enkelt skicka ”sluta” som svar på ett reklammeddelande du får med sms eller skicka ”avsluta prenumerationen” som svar på ett e-postmeddelande eller genom att följa länken ”avsluta prenumerationen” i e-postreklamen vi skickar till dig. Alternativt kan du skicka en begäran till oss med hjälp av kontaktinformationen längst ned i denna policy eller fylla i AB InBevs formulär Kontakta oss på AB InBevs kontaktformular

Observera att om du väljer bort att få reklammeddelanden från oss, kommer vi ändå att fortsätta skicka information relaterat till andra ändamål, såsom ett konto du kan ha hos oss, eller något affärsförhållande du kan ha med oss, till exempel en begäran du har gjort för eller om våra varor och tjänster (t.ex. transaktionsmeddelanden om utlottningar som du har anmält dig till).

I de flesta fall behandlar vi dina personuppgifter baserat på ditt samtycke i enlighet med Artikel 6 1. a) i GDPR.

I mycket specifika fall som beskrivs nedan baseras behandlingen av dina personuppgifter på AB InBevs berättigade intresse baserat på Artikel 6 1. f) i GDPR

 

4. Dina rättigheter
Den allmänna dataskyddsförordningen ger dig ett antal rättigheter. Som användare av vår webbplats har du rätt att begära information om de uppgifter som vi lagrar om dig samt ändamålet med deras lagring. Dessutom har du rätt att kräva att felaktiga uppgifter korrigeras och att uppgifter som är olämpliga eller inte längre behövs raderas. Du har också rätt att begära att vi begränsar behandlingen av dina personuppgifter samt rätt till dataportabilitet. Om personuppgifter samlas in enligt Artikel 6 1. f) har du rätt att när som helst invända mot behandlingen av personuppgifter, med hänvisning till just din situation. Vi kommer inte längre att behandla personuppgifterna om vi inte kan visa tvingande berättigade skäl för behandlingen som väger tyngre än dina intressen, rättigheter och friheter eller är nödvändig för att fastställa, utöva eller försvara rättsliga anspråk. Tveka inte att kontakta oss för information, förfrågningar och förslag angående dataskydd.

 

5. Cookies
Text som kan användas i en textbanderoll/vid ålderskontrollen för att få användarens svar:

Vi använder cookies för att erbjuda dig en bättre surfupplevelse. Cookies underlättar navigeringen på webbplatsen, analyserar hur webbplatsen används och hjälper till med våra marknadsföringsinsatser. För mer information om hur vi använder cookies eller för att ändra dina cookie-inställningar, klicka på ”Cookie-inställningar”. Genom att klicka på ”Acceptera alla cookies” godtar du lagring av cookies på din enhet. CookiePolicy.
Text som ska infogas i integritetspolicyn:

Cookies är små textfiler som placeras på hårddisken på en besökares enhet. Med hjälp av cookies kan information lagras under en viss tid och identifiera användarens enhet. För att kunna vägleda användare på ett bättre sätt och ge en individuell upplevelse använder vi beständiga cookies. Vi använder också så kallade sessions-cookies som automatiskt raderas när du stänger din webbläsare. Du kan ställa in din webbläsare så att den informerar dig innan cookies laddas ned och därmed se till att användningen av cookies är transparent.

Webbplatsen använder olika typer av cookies såsom förklaras nedan. För ”absolut nödvändiga cookies” behandlar vi dina personuppgifter i enlighet med Artikel 6 1. f) i GDPR för de berättigade intressen som förklaras nedan. När det gäller ”prestandacookies”, ”funktionella cookies” och ”målrelaterade cookies", behandlar vi dina personuppgifter baserat på ditt samtycke enligt Artikel 6 1. a) i GDPR för de ändamål som förklaras nedan. Ditt samtycke samlas in och registreras enligt valet av dina cookie-preferenser i vår cookie-banderoll. Om du vill ändra dina cookie-preferenser går du till ”cookie-inställningar” i slutet av cookie-avsnittet i denna integritetspolicy.

 

6. Webbplatsens spårningstekniker

Vi rekommenderar att användaren åtminstone informeras om att vissa spårningsfunktioner används. Varje spårningsteknik måste nämnas och dess användning och driftläge förklaras i detalj. Om det inte är möjligt att beskriva spårningstekniken i detalj, bör du avstå från att använda den för att följa dataskyddslagar.

Om du fortfarande tänker använda spårningstekniker kan du använda följande standardtext, som följer en mindre detaljerad strategi men som den behöriga tillsynsmyndigheten kanske inte anser uppfyller kraven på dataskydd:

I den här webbplatsen har följande riktade annonsverktyg integrerats [NAMN]. Dessa verktyg använder cookies och liknande tekniker och gör det möjligt för oss att analysera besökarens användning av vår webbplats. För detta ändamål skickas den information som cookien genererar (inklusive din IP-adress) till oss och lagras, så att vi kan optimera användningen av vår webbplats och/eller förse dig med annonser som anpassats till dina intressen. Du kan förhindra användningen av dessa spårningstekniker genom att välja lämpliga inställningar i din webbläsare. Observera att du därefter kanske inte kan använda alla funktioner på den här webbplatsen.

Du kan även när som helst invända mot användningen av [NAMN] genom att [INFOGA METOD FÖR ATT INVÄNDA MOT DEN MÅLINRIKTADE REKLAMEN; VÄLJA BORT COOKIE].

Vi behandlar dina personuppgifter enligt Artikel 6 1. f) i GDPR för de berättigade ändamålen att optimera vår webbplats och analysera din användning av webbplatsen. Personuppgifterna kommer att raderas när de inte längre behövs för det ursprungliga ändamålet (svara på de frågor du ställt och dina kommentarer).

 

7. Nyhetsbrev

Text som ska infogas:

På vår webbplats har du möjlighet att prenumerera på vårt kostnadsfria nyhetsbrev. Vi använder en dubbelprocedur för att tacka ja till prenumerationen. När du skickat in prenumerationsformuläret till oss får du en bekräftelse med e-post från oss. Din prenumeration aktiveras först efter att du har klickat på länken i bekräftelsemejlet. Du kan när som helst avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet. Använd avbeställningsfunktionen på våra webbplatser eller länken i slutet av varje e-postmeddelande för att avsluta prenumerationen. Din e-postadress raderas då omedelbart från distributionssystemet.

Genom att prenumerera på nyhetsbrevet samtycker du till följande:

Jag accepterar att få reklam från NAMN i form av nyhetsbrev.

Vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med Artikel 6 1. a) i GDPR. Personuppgifterna kommer att raderas när de inte längre behövs för det ursprungliga ändamålet (svara på de frågor du ställt och dina kommentarer). Tillhandahållandet av sådana uppgifter är nödvändigt för att förse dig med våra nyhetsbrev (Artikel 6 2. c) i GDPR).

 

 8. Plugin-funktioner för sociala medier

Text som ska infogas om plugin-funktioner för sociala medier används:

Vi placerar olika knappar för sociala medier på vår webbplats i form av en länk. Knappar finns för, men är inte begränsat till, följande sociala medier:

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Observera att genom att besöka en webbplats som integrerar plugin-funktioner för sociala medier, skickas vissa uppgifter (din aktuella IP-adress, besökta webbplatser, datum och tid på webbplatsen etc.) till dessa sociala medietjänster även om du inte är registrerad på dessa tjänster.

Om du redan är inloggad på den sociala medietjänsten när du klickar på knappen för det sociala mediet kan den sociala medietjänsten också använda denna information för att identifiera ditt användarnamn och eventuellt till och med ditt riktiga namn. Vi har ingen kontroll över omfattningen, arten och ändamålet med sådana sociala medietjänsters databehandling. Observera att sociala medietjänster är fullt kapabla att använda dessa uppgifter för att skapa pseudonymiserade och till och med individualiserade användarprofiler.

Du måste själv avgöra om du vill att dina personuppgifter ska vidarebefordras till sociala medietjänster genom att använda den så kallade två-klicksmetoden. Två-klicksmetoden avser en teknik för att skydda konsumenters identitet när en knapp för sociala medier visas på en webbplats. Systemet med två klick använder statiska länkar som kräver att knappar för sociala medier ska ”aktiveras” av en användare innan några uppgifter överförs till det sociala mediets server. En knapp aktiveras med det första ”klicket”. När den har aktiverats har den sociala medie-tjänsten tillgång till alla ovan nämnda uppgifter. Användaren kommer med ett andra ”klick” att kunna interagera med webbplatsen med sin profil på den aktiverade sociala medieplattformen, t.ex. genom att dela eller gilla ett inlägg.

Du kan hitta mer information om dataskydd avseende Facebook på https://www.facebook.com/policy.php, avseende Twitter på https://twitter.com/privacy?lang=de och avseende Instagram på https://help.instagram.com/155833707900388.

 

9. Kontaktformulär

Om du tillhandahåller ett kontaktformulär som gör det möjligt för webbplatsbesökare att komma i kontakt med dig måste följande formulering implementeras och följas:

När du använder kontaktformuläret för att komma i kontakt med oss samlar vi endast in och behandlar ditt namn, din e-postadress och dina frågor och kommentarer.

Ytterligare text som ska användas om du samlar in fler än de nödvändiga uppgifterna:

Du får lämna fler uppgifter till oss om du vill.

Observera att genom att klicka på ”kontakta oss” lämnar du denna webbplats och omdirigeras till ”kontakta oss” på vår globala webbplats (https://contactus.ab-inbev.com) som inte drivs av oss.

Vi behandlar dina personuppgifter enligt Artikel 6 1. f) i GDPR för de berättigade ändamålen att svara dig och hålla kontakt med dig. Personuppgifterna kommer att raderas när de inte längre behövs för det ursprungliga ändamålet (svara på de frågor du ställt och dina kommentarer).

 

10. Säkerhetsåtgärder

Text som ska infogas:

Vi vidtar tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter i så stor utsträckning som möjligt. Förutom att våra medarbetare omfattas av tystnadsplikt och att vi noggrant väljer ut och övervakar våra tjänsteleverantörer, skyddar vi också vår operativa miljö på ett adekvat sätt.

För att skydda dina uppgifter mot oönskad åtkomst använder vi datakryptering. Data som samlas in från denna webbplats kommer att skickas mellan din dator och vår server och vice versa via internet med datakryptering med dataöverföringsteknik TLS 1.2 (Transport Layer Security). Om anslutningen är krypterad visas en låst hänglåssymbol i din webbläsares statusrad och adressraden börjar med ”https://”. Vi kommer inte att använda kryptering om du enbart utbyter allmänt tillgänglig information med oss. Uppgifter som lagras i vår databas krypteras med datakryptering i lagringsteknologi med hjälp av SHA-256 -kryptering.

 

11. ”Spåra inte”

Text som ska infogas:

”Spåra inte” är en webbläsarinställning som tillåter användare att välja bort spårning av webbplatser som de inte besöker, inklusive analystjänster, annonsnätverk och sociala plattformar. Du kan justera inställningarna i din webbläsare och välja ”Spåra inte”. När du har gjort det skickas en ”Spåra inte”-signal från din webbläsare när du kommer till en webbplats och din användaraktivitet spåras inte längre.

 

12. Åldersgräns för att dricka alkoholhaltiga drycker

Text som ska infogas:

Denna webbplats är inte avsedd för personer som är under den lagliga åldersgränsen för att dricka alkoholhaltiga drycker. Därför utför vi ålderskontroller när du besöker webbplatsen. Om vi senare får veta att en person under den lagliga åldersgränsen har gett oss personuppgifter kommer vi att radera dem.

 

13. Överföring till tredje parter

Text som ska infogas:

Vi kan lämna ut dina personuppgifter till tredje parter, såväl som till AB InBevs koncernbolag, våra professionella rådgivare, våra externa och interna tjänsteleverantörer som tillhandahåller tjänster till oss (såsom distribution av nyhetsbrev, webbhotell och marknadsundersökningar) och agerar för vår räkning som personuppgiftsbiträden. Vi kan lämna ut dina personuppgifter för de ändamål som anges ovan och för särskilda ändamål endast enligt relevanta dataskyddslagar. Dessa tjänsteleverantörer är skyldiga att endast behandla dina personuppgifter enligt våra strikta instruktioner och när de kan erbjuda adekvata tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter.

Vi kan också lämna ut dina personuppgifter till offentliga myndigheter om det krävs eller medges enligt lag, när utlämnande är nödvändigt för att förhindra ett hot mot liv, hälsa eller säkerhet, eller när vi på annat sätt är tillåtna enligt relevanta dataskyddslagar.

 

14. Om uppgifter skickas utomlands

Text som ska infogas:

Personuppgifter skickas utomlands under begränsade omständigheter till andra dotterbolag i vår koncern vars moderbolag är det belgiska företaget, ANHEUSER-BUSCH INBEV S.A./N.V. med organisationsnummer 0417.497.106, för att tillhandahålla värdtjänster och supporttjänster inom koncernen. AB InBev kommer inte att skicka dina personuppgifter till en mottagare utanför EU/EES utan att erhålla ditt samtycke eller på annat sätt följa relevant dataskyddslagstiftning.

 

15. Dataskyddsombud

Text som ska infogas:

Kontakta vårt dataskyddsombud om du vill granska de personuppgifter som är lagrade hos oss, om du vill ändra eller radera befintliga uppgifter eller om du vill återkalla det samtycke som du har gett oss:

Kontaktuppgifter till dataskyddsombudet (för frågor, kommentarer eller klagomål):

Mr. Peter Suhren FIRST PRIVACY GmbH
website https://www.first-privacy.com
email [email protected]
telephone +49 421 69663282


Eller via vårt kontaktformulär https://contactus.ab-inbev.com: Välj ”Kontaktuppgifter för dataskyddsombud” i formuläret Kontakta oss. Observera att genom att klicka på ”kontakta oss” lämnar du denna webbplats och omdirigeras till ”kontakta oss” på vår globala webbplats (https://contactus.ab-inbev.com) som inte drivs av oss.

 

16. Klagomål
Om du anser att vi inte har uppfyllt dina lagliga rättigheter eller inte följt tillämpliga dataskyddslagar kan du framföra ett klagomål internt genom vår klagomålsprocess eller så kan du lämna ett formellt klagomål till dataskyddsmyndigheten Datatilsynet (som är den myndighet som ansvarar för integritet i Danmark). Vi kommer att hantera klagomål enligt följande:

  • Steg 1: Berätta för oss
    Om du vill lämna ett klagomål ska du meddela oss genom att kontakta vårt dataskyddsombud (Data Protection Officer, DPO).
  • Steg 2: Undersökning av klagomålet
    Ditt klagomål kommer att undersökas av vår DPO. Du kommer att få ett skriftligt svar på ditt klagomål inom en rimlig tid (i princip inom en månad, men vi kommer att informera dig om vi behöver mer tid för att behandla din begäran).
  • Steg 3: Kontakta dataskyddsmyndighet
    Vi förväntar oss att våra rutiner kommer att hantera ditt klagomål rättvist och snabbt. Men om du inte blir nöjd kan du även kontakta dataskyddsmyndigheten: Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 Köpenhamn K, Tfn. 33 19 32 00, [email protected]

Vi förväntar oss att våra rutiner kommer att hantera ditt klagomål rättvist och snabbt. Men om du inte blir nöjd kan du även kontakta dataskyddsmyndigheten: Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 Köpenhamn K, Tfn. 33 19 32 00, [email protected]

Klagomål måste vara skriftliga och skickas till Konsumentavdelningen AB InBev Sweden [Adress till AB InBevs dotterbolag]
Eventuella klagomål eller korrespondens i samband med denna integritetspolicy bör skickas till vår DPO på: [email protected]

För ändamålet att ge adekvat, fullständigt och snabbt svar på ditt klagomål behandlar vi dina personuppgifter enligt Artikel 6 1. f) i GDPR

 

17. Online-butik

Text som ska infogas:

Innan du gör en beställning måste du registrera dig på webbplatsen. Genom att logga in på webbplatsen kan du granska dina personuppgifter och komma åt alla slutförda eller öppna beställningar. Vi samlar inte in mer personuppgifter än vad som är nödvändigt. De personuppgifter som du skickar in under din registrering eller när du gör en beställning kommer endast att användas för ändamålet att behandla dina beställningar. Vi använder inte dina uppgifter för marknadsföring eller andra ändamål. För att säkra överföring av känsliga bank- och kreditkortsuppgifter och för att skydda uppgifterna mot missbruk krypterar vi uppgifterna med Secure Socket Layer (SSL).

Innan en beställning placeras tar vi en kreditupplysning för att förebygga uteblivna betalningar och för att erbjuda dig olika betalningsmetoder att välja på.

Vi behandlar dina personuppgifter enligt Artikel 6 1. b) i GDPR. Personuppgifterna kommer att raderas när de inte längre behövs för det ursprungliga ändamålet (beställning av varor från vår webbshop) och inga obligatoriska lagringsperioder måste följas. Tillhandahållandet av sådana uppgifter är nödvändigt för att ingå ett bindande avtal (Artikel 6 2. c) i GDPR).